3 september 2020

“Alles in mijn leven veranderde in korte tijd. Een nieuw land, een nieuwe cultuur, mijn familie had ik al drie jaar niet gezien. Mijn hoofd liep over van gedachten, ik sliep amper. Ik had psychische problemen. Toen ik in 2016 startte met de Nederlandse taallessen kon ik me niet concentreren. Ik had geen ruimte om een nieuwe taal te leren. Na twee jaar te lopen bij een psycholoog, kreeg ik pas begin vorig jaar de juiste diagnose. En dus ook de juiste behandeling. Eindelijk een beetje rust in mijn hoofd. Ik voelde dat ik weer kon leren. Vanaf dat moment heb ik me volledig ingezet om mijn inburgering te halen. In minder dan één jaar heb ik alle examens gehaald. De dag van mijn laatste examen, 24 juni 2019, was tevens de laatste dag van mijn driejarige inburgeringstermijn. Ik was drie minuten te laat. Wat ik ook probeerde, ik mocht niet meer naar binnen. Ze zeiden dat ze niets voor me konden doen en dat ik gewoon de regels moest volg